Dag 16

Basko polje – Prapratno: 123km 6:53 uur.

Google maps geeft geen fietsroutes in de Balkan. Geen mogelijkheid om voor fiets te kiezen. Waarom is dat? Ken jij een bekende Kroatische wielrenner? Ik niet. Fantastisch mooi land echter langs de hele kust geen schaduw te vinden. De zon staat pal vanaf 10:30 vol te schijnen tot in de avond op de Adriatische kustweg. Bomen? Die staan aan de andere kant van de weg…dus heftig zoals ik al eerder zei.

ok een enkel boompje.

Neem ook niet een “pad” om een stuk af te snijden. Omdat je een stuk terug omhoog moet en dan weer schuin ws omlaag. Omdat je denkt dat dat pad recht loopt zonder al teveel hoogteverschil. Je komt bedrogen uit.

dat was 2km lopen met de fiets omhoog.

De rugzak afgedaan omdat dat te zwaar werd over de rotsen. Later opgehaald nadat de fiets boven stond. Water bijna op dus hallelujah…boven was er zo’n fruittent. Water water…Nee dat verkocht ze niet dus dan maar een meloen. De helft, nee helemaal. Ook goed maar geen euro’s. Damn 7 Kuna te weinig. Sorry en dat was het.

No voda.

Campings zij er in ieder geval genoeg en als je zo in de ochtend vertrekt rond 7:00 en je rijd over de camping boulevard dan kom je de sporters tegen. Mannen van mijn leeftijd of ouder aan het joggen of iets wat er op lijkt en heel veel huppelende borsten in bikini’s van 18+ of max 30. Als ze ouder zijn dan staat het st :). Het zal wel een reden hebben dat ze allebei rond die tijd sporten/joggen. Bud tot Bud races of zoiets.

nee geen foto’s.

Dubrovnik niet gehaald gister, de boot was al vertrokken. Ik had nog een andere optie en dat is in Albanië de trein pakken. Maar ook die is onzeker hoe dat is met fiets. Dus Optie 3 lijkt me het beste want idd kan ik nog in Griekenland een stukje fietsen naar Athene.

dus vandaag een rustige dag en kijken wanneer het veer vertrekt.

denk dat ik nu maar even ga hardlopen 🙂

4 thoughts on “Dag 16

  1. Michel says:

    Dat is afzien als het water bijna op is!

  2. Michel says:

    O ja, en over een paar maanden heeft die meloenverkoopster heemaal niks meer aan haar Kuna’s. Dan gaat Kroatie over op de Euro. Beetje een schrale troost. Maar het is toch iets.

  3. Edwin says:

    Geen water…veel zon….geen euro’s…rotsen in plaats van een geasfalteerd fietspad…..hou vol Wim….!! 💪🏻

Comments are closed.